IT Rendszerüzemeltetés
IT kereskedelem
NetSupport szoftverek
ACTUAL Ügyviteli Rendszer
Táviroda
KRONET Internet

NetSupport 24-7 - mit és hogyan?

Rövid ismertető a NetSupport 24-7 indításáról és használatáról.

A NetSupport 24-7 egy, a nap 24 órájában és a hét minden napján rendelkezésre álló hatékony távoli rendszer-felügyeleti eszköz egyedülálló online eszközkészlettel. Segítségével a cége weblapjáról közvetlenül és hatékonyan tud az ügyfelekkel kommunikálni és távoli informatikai szolgáltatást nyújtani a részükre.

Ismertetőnk a bemutatja a rendszer fő sajátosságait, lépésről-lépésre végigvezet a szolgáltatások beállításában és alkalmazásában.


1. Regisztráció és installálás

A NetSupport 24-7 használatának első lépése a 14 napos ingyenes próbára történő regisztráció.

Regisztráció és installálás - 01

Az űrlap első harmadában a céges és felhasználói adatokat kell megadni.

A második harmad a kommunikáció nyelveinek a kiválasztására szolgál. A későbbiekben lehetőség lesz a megadott Operátor adatainak megváltoztatására és új operátor felvitelére is.

Az utolsó harmad sárga háttérszínnel kiemelt ablakában van lehetőség a partnerkód megadására. A partnerkód a területileg illetékes, alapszintű segítséget nyújtó szolgáltató azonosítására szolgál. Az alkalmazandó kódot az Ön NetSupport partnere bocsátja rendelkezésre, a NetSupport magyar és Közép-kelet európai angol nyelvű honlapjáról indított regisztráció során a kódmező automatikusan a Kronos "KRO001" kódjával töltődik ki. Kérjük, hogy ezt a kódot ne törölje ki.

Zárja le a "Submit" (Küldés) gombbal a regisztrációt és rövidesen egy email-t kap a megadott email címre.

A regisztráció megerősítéseként az e-mail-ben kapott regisztrációs kódot kell megadni.

Regisztráció és installálás - 02

A sikeres regisztráció után a NetSupport 24-7 üdvözlő képernyője jelenik meg.

Regisztráció és installálás - 03

A piros keretben azt a HTML kódot találja, amelyet be kell illeszteni a saját weboldalára annak érdekében, hogy az ügyfelek kezdeményezni tudják a cég szakembereivel a kommunikációt. A kép alján látható nyomógomb pedig a beállítások ellenőrzésére szolgál. Megjegyezzük, hogy bejelentkezés adatait kódolva tartalmazó hivatkozás később tetszőlegesen módosítható a "Chat setup" (Csevegés beállítása) segítségével, amelynek módját később részletesen ismertetjük.

Bár a rendszer már így is alkalmas a használatra, jelen ismertetőnk lépésről-lépésre végigvezet a szolgáltatások beállításában.

Az oldal tetejére »


2. A NetSupport 24-7 indítása első alkalommal

A rendszer első alkalommal az alapértelmezett beállításokkal indul. Az alábbiakban részletesen ismertetjük, hogyan tudja a Konfigurációs Varázsló segítségével lépésről lépésre beállítani a NetSupport 24-7 működését.

A NetSupport 24-7 használatához szükség van (a) egy bejelentkezett operátorra és (b) egy ügyfélre, aki a kommunikációt kezdeményezi.

Először indítsa el az "Operator Console"-t (Operátor Képernyő) a baloldali menüből, itt jelennek meg az ügyfelek által kezdeményezett beszélgetések, és innen indíthatók a válasz-műveletek.

Az ügyfél kommunikáció indítására a következő három lehetőség áll rendelkezésre:

 1. Illessze be a megadott HTML kódot a honlapjára. A kód a regisztrációs folyamat végén készül el, vagy bármikor elérhető a "Chat Setup" (Csevegés Beállítása) menüpont indítása után a Befejezés kiválasztásával. Ez a kód egy nyomógombot helyez el a cég honlapján, és az ügyfelek ezt használhatják a kommunikáció indítására.
 2. Az Operátor Képernyő középső ablakában válassza ki a "Click here to test Chat" (Klikkeljen ide a csevegés indításához) opciót. Ez a lehetőség a tesztelés ideje alatt használható. A link elindít egy minta weboldalt a csevegés indítására szolgáló bannerrel együtt, amelyről a csevegés anélkül indítható, hogy a cég weboldalát módosítani kellene. Ezt a hivatkozást elküldheti az ügyfeleinek, vagy akár meghívható a cég weboldaláról is.
 3. Ugyancsak az Operátor Képernyő középső ablakában válassza ki az "E-mail Chat Link to End User" (E-mail-ben elküldi a csevegést indító hivatkozást) opciót. Ez a funkció egy e-mailt készít elő, amely az előző pontban már említett hivatkozást elküldi a kiválasztott címzettek részére.

Megjegyzés: A tesztidőszakban bármelyik opció használható oly módon, hogy ugyanazon a számítógépen egy időben operátorként és ügyfélként is jelen lehet, ami - a távirányítási funkció kivételével - lehetővé teszi a rendszer összes szolgáltatásának a tesztelését.

Az oldal tetejére »


3. Operátorok felvitele és szerkesztése

Alaphelyzetben a NetSupport 24-7 a regisztráláskor megadott egyetlen operátorral indul el, ez rendelkezik "Admin" (Adminisztrátor) jogosítvánnyal.

Adminisztrátor jogú felhasználóként bejelentkezve válassza ki a baloldali menüből a "Manage Operators" (Operátorok kezelése) menüpontot (ezt csak az Adminisztrátor látja).

A képernyő közepén megjelenő ablakban az aktuális operátorok láthatók. Minden operátor neve mellett az általa ismert nyelvek és a csoport tagsága olvasható.

Operátorok felvitele és szerkesztése - 01

Az operátor adatainak módosítása a neve mellett szereplő "Edit" (Szerkesztés), az operátor törlése a "Delete" (Törlés) gomb megnyomásával lehetséges.

További operátorok létrehozása az alábbi adatlapon történik. Egy operátor egyidejűleg több csoportba is besorolható (pl. Értékesítő, Technikus, stb.) és több nyelven is tudhat kommunikálni. Ha az Ügyfél csevegést kezdeményez, akkor a rendszer csak azokat a nyelveket és csoportokat ajánlja fel lehetséges opcióként, amelyeket az éppen bejelentkezett operátoroknál szerepelnek.

Új operátor csoportok a "Chat Setup" (Csevegés beállítása) menüpont indításával hozhatók létre - ld. a leírás 4. Csevegés beállítása részét.

Operátorok felvitele és szerkesztése - 02

A NetSupport 24-7 jelenleg 26 különféle nyelven, köztük magyarul is biztosítja az ügyfél-oldali kommunikációt.

A létrehozott új operátorok státusza mindaddig "Awaiting confirmation" (Megerősítésre vár) , amíg meg nem válaszolja az e-mail címére automatikusan küldött hitelesítő üzenetet.

Az oldal tetejére »


4. Csevegés beállítása

A NetSupport 24-7 nagy teljesítményű, mégis könnyen kezelhető "Chat" (Csevegés) modullal rendelkezik, amely azonnal használatra készen áll, és széles határok állítható a konfigurációs varázsló segítségével.

A Chat funkciók beállításához válassza ki a bal oldali menüből a "Chat Setup" (Csevegés beállítása) menüpontot. (Ezt a funkciót csak Adminisztrátor jogosultsággal rendelkező felhasználó választhatja ki.)

Csevegés beállítása

4.1 Chat Groups (Csevegés csoportok)

A NetSupport 24-7 operátorok tevékenység-csoportokba sorolhatók (mint pl. Értékesítő, Technikus, stb.). Amikor az Ügyfél egy csevegést kezdeményez, a specifikált ill. az éppen rendelkezésre álló operátorok tevékenység-csoport listája megjelenik a képernyőjén. Ha több csoport is Az Ügyfél kiválaszthatja azt a csoportot, amelyre szüksége van a problémája megoldásához. Ezután a rendszer a beérkezett hívásról a kiválasztott csoport minden aktív Operátorát értesíti.

A Csevegés csoportok képernyőn specifikálhatók további tevékenyég csoportok az "Add" (Hozzáad) nyomógomb megnyomásával, vagy a meglévők itt törölhetők. A hozzáadás után már az új csoport is rendelkezésre áll az Operátorok besorolásához.

4.2 Message Lists (Üzenet listák)

Olyan előre megadott szövegek, amelyeket az operátor gyorsan és könnyen el tud küldeni az Ügyfélnek a csevegés közben. Az üzeneteket egy rövid név azonosítja, mely nevek az Operátor Képernyőn is megjelennek. Alaphelyzetben a NetSupport 24-7 már tárol néhány angol nyelvű üzenetet, amelyek tetszés szerint bővíthetők.

Message Lists (Üzenet listák)

Néhány tipikus üzenet az Üzenet listák képernyőről:

 • Üdvözlöm - Üdvözlöm, miben segíthetek?
 • Várjon - Kérem, várjon egy percet, amíg utánanézek.
 • Még mást? - Esetleg valami másban is segíthetek?
 • Viszlát - Köszönjük a látogatását.

4.3 URL Lists (URL listák)

Az üzenet szövegekhez hasonlóan előre definiálhatunk olyan Web lapokat (URL-eket), amelyeket tipikus felhasználói kérdések esetén célszerű lehet továbbítani. Az URL listák az Operátor Képernyőn is megjelennek, és az operátor el tudja küldeni és meg tudja nyitni a kiválasztott URL-t az ügyfél Internet böngészőjében. Részletesebben lásd az URL küldés című bekezdést az Operátori Képernyő fejezetben.

4.4 Chat Start Page (Csevegés nyitó oldala)

A legegyszerűbb megoldás, ha a regisztrációs folyamat (vagy a Csevegés beállítása varázsló) befejezésekor elkészített HTML kódot a honlapjára beilleszti.

Ha ez nem felel meg, a NetSupport 24-7 generál egy egyedi csevegés-indító oldalt, amellyel az ügyfelek a csevegést kezdeményezhetik. Az oldalon egyedi üdvözlő ill. tájékoztató szövegek és a cég logója is megjeleníthető.

4.5 Chat Link Image (Csevegés hivatkozás képe)

Az ügyfél tipikusan a weboldaladon elhelyezett képre (bannerre) klikkelve kezdeményezi a csevegést. Fontos, hogy ez a banner jól látható legyen, és maximális információt nyújtson. Lehetősége van a standard NetSupport 24-7 bannerek közül kiválasztani azt, amelyik legjobban teszik, vagy a "Use Custom Images" (Saját Grafika Használata) opció kiválasztásával megadhatja a saját tervezésű bannerek elérési útvonalát.

Chat Link Image (Csevegés hivatkozás képe)

Megjegyzés: Egész pontosan egy banner párról van szó, a NetSupport 24-7 különböző bannerek-et jelenít meg, ha van bejelentkezett operátor készenlétben, vagy ha éppen nincs, és csak az első esetben nyitja meg a Csevegés ablakot az Ügyfék képernyőjén, míg a másodig esetben a felmerült kérdések e-mail-ben történő elküldésére tesz javaslatot.

4.6 Chat Appearance (Csevegés Megjelenítése)

A csevegés kommunikációs ablakában megjelenő logo, valamint az ablak színeinek a megadására szolgál annak érdekében, hogy a Chat ablak illeszkedjen a cég színeihez.

Chat Appearance (Csevegés Megjelenítése) - 01   Chat Appearance (Csevegés Megjelenítése) - 02   Chat Appearance (Csevegés Megjelenítése) - 03 Chat Appearance (Csevegés Megjelenítése) - 04

4.7 Email Configuration (Email konfigurálása)

Ha az ügyfél nem talál bejelentkezett operátort, a rendszer felkínálja a lehetőséget számára, hogy egy email-ben írja le a problémáját, amelyet aztán automatikusan elküld arra a címre, amit itt megadott.

Ezen túlmenően megadható még egy email cím is, ahová a csevegés befejezése után a lefolytatott kommunikáció naplóját elküldheti. (A lefolytatott kommunikáció naplója a Jelentések között is rendelkezésre áll).

4.8 New Chat Alerts (Értesítés az új segítség kérésről)

Az operátorok többféleképpen kaphatnak értesítést arról, hogy egy ügyfél csevegést kezdeményezett a NetSupport 24-7 segítségével. Az oldalon hangjelzés, e-mail üzenet és egy előugró (pop-up) ablakban megjelenő üzenet is beállítható.

Miután minden beállítást megadott, a rendszer legenerálja a szükséges HTML kódot, amelyet a honlapra kell beilleszteni. Egyszerűen jelölje ki a megjelenő kód karaktereit, majd a Másol (Ctrl+C) és Beilleszt (Ctrl+V) nyomógombokkal könnyen elhelyezheti a kódot a honlap utasításai között.

New Chat Alerts (Értesítés az új segítség kérésről)

Az oldal tetejére »


5. A távirányító kliens-program testre szabása

A sikeres regisztráció után a rendszer azonnal telepíti a távoli segítségnyújtáshoz szükséges standard kliens programot a számítógépére. A program számos komponenst tartalmaz, melyek a felhasználói igények szerint testre szabhatók. Egyes komponensek elhagyása egyúttal a kliens program méretét is csökkenti, ami 420 - 606 Kbyte között változhat. Célszerű minél kisebb klienst összeállítani, mert ezt kell az interneten “átküldeni” a partner számítógépére a "Send Remote Control" (Távirányító Küldése) funkciógomb segítségével.

Válassza ki a "Cliens Setup" (A Kliens Beállítása) menüpontot az Operátor Konzol bal oldalán. (Ezt a menüpontot is csak Adminisztrátor jogú operátor látja).

A távirányító kliens-program testre szabása

5.1 Start Configuration (Konfigurálás Indítása)

A konfigurálás eredményeképpen létrejövő kliens installáló csomag töltődik le Interneten keresztül az Ügyfék számítógépére, és ennek a felhasználásával történik a későbbiekben a Távoli segítség-nyújtás

5.2 User Interview (Felhasználó adatok)

Miután a NetSupport 24-7 kliens települt az ügyfél távoli számítógépén, gyakran szükség van néhány információ bekérésére (Pl. ügyfél név, szerződés szám, stb). Itt alakíthatja ki a dialógus során megjelenő kérdéseket a saját igényei szerint, vagy választhatja a standard kérdések megjelenítését.

5.3 Customise Text (Szövegek testre szabása)

Miután a NetSupport 24-7 kliens települt az ügyfél távoli számítógépén, gyakran szükség van néhány információ, tájékoztató szöveg megjelenítésére (Pl. a kliens kapcsolódott, távoli megfigyelés folyamatban stb..). Itt alakíthatja át a munka alatt megjelenő információk szövegeit saját igényei szerint.

5.4 Multi Connect (Többszörös kapcsolódás)

A NetSupport 24-7 kliens egyszerre több operátor kapcsolódását is támogatja. Ez akkor lehet hasznos, ha egy nehéz probléma megoldására egy időben több operátor segítségére is szükség van.

5.5 Inventory (Leltár)

A NetSupport Kliens össze tudja gyűjteni és az ügyfél távoli számítógépének hardver és szoftver leltárját. A leltárinformáció olyan részletekre is kiterjed, mint a számítógépen futó szervizek és folyamatok. Opcionálisan a futó alkalmazások leállítására, és a Windows szervizek indítására és leállításra is lehetőség nyílik.

Inventory (Leltár)

Megjegyzés: Ha nem engedélyezi a leltárkészítést, akkor a Kliens csomag nem tartalmazza az ehhez szükséges komponenseket, ezzel a mérete kb. 100 kbyte-tal csökken.

5.6 Encription (Kódolás)

A NetSupport 24-7 képes az Operátor és az Ügyfél között a képernyő adatokat kódolva átküldeni. A 64 bites DES és a katonai szabvány szerinti 256 bites AES között négy különféle kódolási algoritmus állítható be.

5.7 Disable Features (Szolgáltatások tiltása)

A NetSupport 24-7 kliens összes lényeges szolgáltatása letiltható vagy engedélyezhető. Alaphelyzetben minden engedélyezve van, azonban bármelyik letiltható.

Az oldal tetejére »


6. A cég és az adatainak kezelése

Itt módosíthatja a cég bármelyik megjelenített adatát, a tároláshoz nyomja meg a "Submit" (Küldés) nyomógombot. Az alsó táblázat pedig a NetSupport 24-7 használatának összesített adatait mutatja az aktuális hónapban.

A cég és az adatainak kezelése

A tesztidőszak letelte után a NetSupport 24-7 szolgáltatás igénybevétele havi előfizetést igényel. A képernyő középső táblázatában lehet az előfizetése adatait megadni vagy módosítani.

Az oldal tetejére »


7. Operátor Képernyő

A NetSupport24-7 Operátor Képernyő a bejövő Csevegés - kezdeményezések figyelemmel kísérésére, menedzselésére, a rendszer konfigurációs beállítására és a jelentések elkészítésére szolgál. Az első indítás alkalmával rendszer felkínálja az operátor oldali távirányító szoftver installálást. Ez operátor-számítógépenként csak egyszer történik meg, a rendszer ekkor telepíti a megfelelő technológiát a NetSupport 24-7 operátora számára.

Az Operátor Képernyő bal oldalon található a Rendszer menü, ez alatt az aktív operátorok listája látható operátor csoportonként. Egy operátor több csoportban is szerepelhet. Egy operátor bármikor kiválaszthat a listából egy másik operátort, és üzenetet küldhet neki.

Operátor Képernyő

A képernyő középső területe alsó és felső részre van osztva. A felső területen a beérkezett megkeresések - az ügyfelek által kezdeményezett csevegések - listája látható.

Egy inaktív operátor képernyőjének alsó része a rendszer összesített alapadatait mutatja.

Ha az Operátor válaszolni akar egy beérkezett segítség kérésre, akkor először ki kell választania azt a megkeresések listájából.

Ennek eredményeként jelenik meg az alsó részen egy aktív csevegés-ablak, amely kölcsönösen közvetíti a Ügyfél és Operátor kommunikációját. A felső és alsó rész közötti elválasztó vonal mozgatható, és a beállított helyzetére a rendszer “emlékszik” a következő indítás alkalmával.

7.1 Aktív csevegés

A képen a pirossal bekeretezett ablak felső sorában a rendelkezésre álló eszközök ikonjai láthatók.

Aktív csevegés - 01

A nagyobb "History" (Napló) ablakban a csevegés eddigi eseményei olvashatók, az elküldendő üzenetünket pedig értelemszerűen a "Send message" (Üzenet szövege) ablakba kell beírni, és a "Send" (Küldés) gombbal, vagy csak egyszerűen a klaviatúra Enter billentyűjének megnyomásával elküldeni.

A "History" (Napló) ablak mellett jobb oldalon az Ügyfél monitorjának kicsinyített képe látható a "Thumbnail" (Miniatűrök) nézetben azután, hogy a távoli segítségnyújtáshoz szükséges kliens-t letöltötte és installálta az Ügyfél gépére a "Send Remote Control" (Távirányító Kliens Átküldése) gombra klikkelve.

A Miniatűrök nézetben az Ügyfél monitor képének 260x200 pixeles on-line másolata látható.

Aktív csevegés - 02

A Miniatűrök nézet alatt öt, tovább részletezhető menüpont található.

Itt jelennek meg és válaszhatók ki a Csevegés beállítása fejezetben megadott

 • Canned Messages (Tárolt Üzenetek)
 • Push Urls (WEB lap listák)

ill. azok a

 • System Information (Rendszer információk), melyeket a csevegés indulásakor az Ügyfél gépét jellemezték, és amelyek a Kliens letöltése után további részletekkel gazdagodnak,

továbbá a

 • Settings (Beállítások), ahol az "Update Interval" (Frissítési Gyakoriság) és az "Audio sensitivity" (Audió érzékenysék) állítható

és a

 • Chat History (Csevegések naplói), ahol a korábban lefolytatott csevegések szövegei olvashatók.

A menüpontok alatt tárolt listák a menüpont jobboldalán látható ikonokra, ill. a mellette látható nyílra klikkelve jeleníthetők meg, ill. tűntethetők el.

7.2 Honlap átküldése

Honlap átküldése

A korábban előkészített és tárolt honlap címek (URL-ek) a Push Urls (Honlap küldése) listáról kiválasztva közvetlenül átküldhetők az ügyfél számítógépére.

A rendelkezésre álló eszközök gombjai közül a Push Urls (Honlap küldése) nyomógombot kiválasztva megnyílik egy input mező, ahol az Operátor az átküldendő honlap címét tudja megadni.

Az átküldött honlap ezután automatikusan megnyílik az ügyfél képernyőjén.

Az oldal tetejére »


8. Távirányítás

Távirányítás - 01

Ez a funkció a NetSupport 24-7 legfontosabb szolgáltatása. A csevegés végeredményben arra szolgál, hogy az operátor és az ügyfél tisztázzák hiba jellegét, és ha szükséges, megállapodjanak a távirányító kliens letöltésében az ügyfél gépére. A távirányító kliens átküldése az ikon kiválasztásával kezdeményezhető. Az ügyfélnek a letöltés megindításához a számítógépének operációs rendszerétől függően egy vagy két biztonsági üzenetet kell nyugtáznia.

Miután a NetSupport 24-7 kliens települt az ügyfél távoli számítógépén, meg kell válaszolnia azokat a kérdéseket, amelyeket a kliens testre szabása fejezetben korábban megadott. A válaszok azonnal megjelennek az Operátor Képernyőn a jobb alsó sarkában a rendszer információk között.

A Miniatűrök nézet ablakban láthatóvá válik az Ügyfél monitorjának képe 260x200 pixeles felbontásban.

Az Operátor eszközkészlet ezután három új elemmel bővül, ezek a View PC (Távoli PC irányítása), a File Transfer (Fájl Átvitel) és az Inventory (Leltár).

Távirányítás - 02

8.1 A Távoli PC irányítása

A Távoli PC irányítása - 01

A NetSupport 24-7 hatékony eszközkészletet biztosít a távoli PC irányítására.

Az Operátor be tudja állítani a távoli számítógépről származó kép megjelenítési tulajdonságait: a színmélységét, ami alapvetően meghatározza az átviendő kép-információk mennyiségét, ezáltal a megjelenítés sebességét, a távoli kép átméretezését az Operátor Képernyőnek megfelelően, vagy a teljes képernyőn történő megjelenítést.

További szolgáltatások a távoli PC irányítására:

 • Üzenetküldés az Ügyfél számítógépére;
 • Alkalmazások indítása a távoli számítógépen;
 • A vágólapon tárolt információk átadása-átvétele a Operátor és az Ügyfél gépe között;
 • A távoli gép képernyőtartalmának mentése;
 • Rajzoló eszközkészlet az Ügyfél képernyőjén látható információk kiemelésére, magyarázatokkal ellátására.

A távirányítást szolgáló eszközök az alábbi ablakból kezelhetők.

A Távoli PC irányítása - 02

Az Optimize (Optimalizál) menü szolgál az átvitelre kerülő kép-információk beállítására. Általános szabály, hogy minél kisebb a beállított színek száma, annál gyorsabb lesz a képek megjelenítése.

8.2 Fájl átvitel

Fájl átvitel - 01

Az Operátor az alábbi ablakban látható fájl-kezelő eszköz-készlettel fájlokat és mappákat tud szerkeszteni és másolni, ill. könyvtárak tartalmát szinkronizálni a saját és az Ügyfél gépe között.

Fájl átvitel - 02

8.3 Leltár

Leltár - 01

Az Inventory (Leltár) funkció kiválasztásával elkészíthető az Ügyfél számítógépének Hardver és Szoftver leltárja, amelynek eredménye sokkal részletesebb, mint egy szokásos leltár analízis. Láthatók például a telepített javító- és szerviz csomagok, vezérelhetők (leállíthatók ill. újraindíthatók) a memóriában futó alkalmazások, folyamatok és szervizek. A rendelkezésre álló információk kinyomtathatók vagy fájlba menthetők a későbbi ellenőrzés érdekében.

Leltár - 02

8.4 A Csevegés befejezése

A Csevegés befejezése

Miután a csevegés befejeződött, az operátor az End Chat (Csevegés befejezése) gomb megnyomásával tudja véglegesen bezárni a csevegést a saját és az ügyfél gépén egyaránt. Végül a NetSupport 24-7 kliens program is törlődik az ügyfél gépéről.

Az ügyfél számítógépének csevegés ablakában a kilépés előtt még a beállítástól függően megjelenhet egy kiértékelő űrlap is, amelyen az Operátor munkáját - a segítségnyújtás színvonalát - osztályozni tudja.

Az oldal tetejére »


9. Jelentések

Az Operátor Konzol baloldalán a Reports (Jelentések) menüpontot kiválasztva az adott időszak hívásainak összesített és részletezett jelentések készíthetők.

Jelentések - 01
 • Chat Log Report (Csevegés napló) - A lebonyolított hívásokat (csevegéseket) foglalja össze operátoronként a csevegés részleteinek és időtartamának megjelenítésével.
 • Chat Language Report (Csevegés nyelve) - A lebonyolított hívások (csevegések) számát összesíti nyelv szerint.
 • Chat Group Report (Csevegés csoport) - A lebonyolított hívások (csevegések) számát összesíti operátor csoportok szerint.
 • Sign-in Report (Bejelentkezett operátorok) - Az operátorok be és kijelentkezési adatait foglalja össze.
 • Company Summary (Cégadatok összesítése) - A cég adatait, operátorait, és a felhasználási adatokat összesíti.
 • Remote Control Connection Log (Távoli segítségnyújtás napló) - Az operátorok által az ügyfelek részére nyújtott, a kliens program letöltésével együtt járó segítségnyújtások számát összesíti.

Mindegyik jelentés grafikusan összesítve mutatja a megadott időszakban operátoronként lebonyolított hívások számát és az ügyfél-visszajelzéséből számított átlagos megelégedettségét.

Jelentések - 02

A Csevegés napló minden hívás kezdő és befejező időpontját, időtartamát, az Ügyfél nevét, és az elégedettség-osztályzatát tartalmazza, ha adott meg ilyen osztályzatot. A View Log (Napló megtekintése) link segítségével pedig a Csevegés szövege is megjeleníthető.

Jelentések - 03

Az oldal tetejére »