IT Rendszerüzemeltetés
IT kereskedelem
NetSupport szoftverek
ACTUAL Ügyviteli Rendszer
Táviroda
KRONET Internet

Hogyan lehet a NetSupport School Tesztkészítő moduljával megosztani a kidolgozott teszteket?

Többen jelezték, hogy szeretnének a NetSupport School teszt-készítő moduljával egymással párhuzamosan kérdéseket összeállítani, és később a kidolgozott kérdéseket egymás számára hozzáférhetővé tenni. A szoftver a képek, videók stb... esetében lehetőséget biztosít egy megosztott könyvtár használatára(például az iskolai fájl szerveren), a kérdések és az összeállított tesztek esetében viszont nem. Mi a megoldás?

A megoldást a Test Designer export/import funkciója biztosítja. Az alábbiakban bemutatjuk az egyik partnerünk megoldását.

A kérdések összeállításában közreműködő tanárok közül tantárgyanként kiválasztottak egy témafelelőst, aki a feladat koordinálást végzi. Minden közreműködő tanár az általa elkészített kérdéseket a hálózat egy, a témafelelős által meghatározott megosztott mappájába exportálja a {File}{External Data - Export} menüpont segítségével. A témafelelős az elkészített kérdéseket importálja a saját Test Designer adatbázisába, ellenőrzi, és ha kell kijavítja az kollégái munkáját. Az ő számítógépén tehát a tantárgy összes teszt kérdése, tesztje tárolásra kerül.

Tudni kell, hogy a Test Designer a c:\Program Files\NetSupport School\school.mdb állományban tárolja a tesztkérdések, és a tesztek adatait. A témafelelős ennek ismeretében a school.mdb fájlt időszakonként bemásolja a megosztott mappába, ahonnan a tanárok a saját gépükre másolhatják a közös munkájuk eredményeképpen összeállított teszt anyagot.

A megosztott mappát, és az egyes fájlokat is jelszóval védik az illetéktelen hozzáférés megakadályozása céljából.