IT Rendszerüzemeltetés
IT kereskedelem
NetSupport szoftverek
ACTUAL Ügyviteli Rendszer
KRONET Internet

NetSupport DNA - szoftvernyilvántartás

Tudja-e, mennyi számítógéppel és milyen szoftverekkel rendelkeznek, és mikor, mennyit vásároltak?

A munkatársai valóban használják a megvásárolt alkalmazásokat?

Biztos, hogy megtalálják a szükséges iratokat, licenceket és számlákat, amennyiben ellenőrzésre kerülne sor?

Tudja, hogy egy APEH állásfoglalás alapján csak a legális szoftverekkel feltöltött számítógépeket lehet a cég eszközei között nyilvántartani?

Tudja, hogy a szoftvergazdálkodásáért a vállalatvezető a felelős?

Tudják-e ellenőrizni az alkalmazottakat, nem telepítenek-e fel a hivatali számítógépükre illegális szoftvert vagy nem megengedett tartalmat?

Amennyiben nem rendelkezik megnyugtató válasszal a fenti kérdésekre, akkor azt javasoljuk, hogy alkalmazza a NetSupport DNA Asset Management szoftverünket.

A szoftvergazdálkodás első lépése a számítógépekre telepített szoftverek felmérése. A NetSupport DNA ezt a feladatot automatizáltan elkészíti, a munkaállomásokra, a szerverekre telepített szoftvereket és azok üzemeltetés során bekövetkezett változásait egy adatbázisban tárolja minden kezelői beavatkozás nélkül, így a munka-ráfordítás jelentősen csökkenthető.

A szoftver emellett lehetőséget biztosít a beszerzési- és licenc-adatok nyilvántartására, a változások nyomon követésére, valamint a szoftver- használat ellenőrzésére is. Azok a szoftverek, amelyeket a munkaállomás felhasználója nem használ, indokoltan törölhetők, ezáltal jelentős megtakarítás érhető el a szoftver licencek beszerzési költségeinél.

A rendszer a vagyonleltár mellett licencegyeztetést is biztosít, ezzel teljes, pontos képet ad az alkalmazott szoftverekről és megvásárolt licencekről. Az ellenőrzéshez szükséges jelentések könnyen lehívhatók az alkalmazásból, és mindig az aktuális állapotot tartalmazzák. Segítségével nemcsak meggyőződhet szoftver-gazdálkodásának helyességéről, hanem az ellenőrző hatóságok felé is bizonyíthatja jogkövető magatartását.

A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy azok a vállalatok, amelyek tudatos szoftver-gazdálkodást folytatnak, csökkenteni tudják költségeiket, kisebb kockázattal működnek és növelhetik versenyképességüket. A Gartner Group felmérése alapján akár 30% is megtakarítható a szoftverekkel kapcsolatos költségekből, ha ésszerűen kezelik őket, illetve megbízható forrásból származnak.

Kapcsolat