IT Rendszerüzemeltetés
IT kereskedelem
NetSupport szoftverek
ACTUAL Ügyviteli Rendszer
KRONET Internet

NetSupport Manager - főbb szolgáltatások

Az alábbi információk betekintést nyújtanak a NetSupport Manager legfontosabb tulajdonságaiba. A teljes funkciólistát a szoftver angol nyelvű honlapján tekintheti meg.

Ikon - Rugalmas platformkezelés Rugalmas platformkezelés

Rugalmas platformkezelés

A szoftver kiváló távvezérlési és diagnosztikai szolgáltatást kínál, melyet használhat és mellyel csatlakozhat bármely Windows, Mac, Android vagy iOS eszközhöz.

A NetSupport Manager minden verziója és modulja benne van a licencdíjban, nincs megkülönböztetés az „operátor” (irányító) és a végfelhasználó (kliens) között. A licenc a megvásárolt verzióra örök, azaz nem jár le egy év múlva.

Ikon - Rendszer megfigyelés és interaktív miniatűrök Rendszer megfigyelés és interaktív miniatűrök

Rendszer megfigyelés és interaktív miniatűrök

A „monitor mode” funkció lehetőséget biztosít a felhasználónak a képernyőn a „miniatűrök” nézetre, így az összes becsatlakozott klienst szimultán láthatja egyetlen képernyőn. Ezen miniatűrök (ikonok) mérete a nekünk megfelelőre állítható. Emellett a felhasználó az egeret egy bizonyos ikon fölé mozgatva nagyított méretet láthat minden kiválasztott PC-ről.

Ez az egyedi opció lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy folyamatosan figyelhesse a rendszereket, és ahol szükséges, azonnal beavatkozzon.

A nézet azonnali vizuális információt nyújt olyan fontos adatokról, mint az operációs rendszer típusa, a hálózati cím, a WiFi jel erőssége, az akkumulátor állapota (ahol van ilyen), a bejelentkezett felhasználó és a számítógép neve az egyszerű azonosításhoz.

A kezelő igény esetén egyszerűen át is válthat egy kiválasztott gép ellenőrzésére a csoportos ellenőrzésről.

E nézet átkapcsolható „ikon módba” (IconMode), ahol minden ismert eszköz listázásra kerül az operációs rendszer ikonjával, földrajzi helyzetjelzővel (zászló), WiFi és akku adatokkal és egyéb információkkal.

Ikon - Távvezérlés Távvezérlés

Távvezérlés

Figyelje, ossza meg vagy vezérelje a képernyőt, billentyűzetet és egeret bármely PC-n függetlenül a színmélységtől, felbontástól vagy operációs rendszertől. A NetSupport Manager a leggyorsabb és legbiztonságosabb távvezérlést biztosítja, amely csak lehetséges.

A távvezérlési munkamenet alatt átveheti a képernyőt, írhat üzenetet a felhasználó részére, kiemelve a fontos területet, vagy használhatja az audio funkciókat a multimédia szolgáltatással rendelkező gépeken, hogy beszélhessen a felhasználóval a távsegítség ideje alatt. A szolgáltatásban a legjobb az, hogy rögzíthető a távvezérlés teljes menete, így később szükség esetén újra megnézhető, felhasználható.

E funkció akár oktatás céljára is használható: nevezetesen a „show” funkcióval megoszthatjuk a képernyőt a kiválasztott felhasználókkal, így nyújthatunk egyszerű és tárgyilagos tréninget részükre.

Megmutathatunk egy teljes gépet, egy kiválasztott képernyőt vagy csak egyetlen kiválasztott alkalmazást az összes, vagy csak néhány becsatlakozott számítógépnek, valós időben. A képernyő „on-screen” segédeszközeinek sorát használhatjuk a bemutatók vagy oktatások alatt.

Ikon - Automatikus csoportosítás távvezérlésben Automatikus csoportosítás távvezérlésben

Automatikus csoportosítás távvezérlésben

A „Control” funkció fa-nézete egyszerű betekintést nyújt az IT infrastruktúrába különböző csoportosítási kritériumok alapján, mint az operációs rendszer, a gép típusa (asztali, laptop, multifunkciós, tablet, virtuális gép, stb.), de még az országok szerint is. Ezen kívül minden eszköz automatikus csoportosításra kerül a telepített NetSupport verzió szerint, így az esetleges frissítés is könnyen kezelhető.

Természetesen a kezelők egyszerűen létrehozhatnak saját cégfelépítésüket tükröző csoportokat, és gyors hozzáférést biztosíthatnak ezekhez a becsatlakozott eszközök részére.

Ikon - Adatátvitel Adatátvitel

Adatátvitel

A kezelő másolhat fájlokat a saját gépe és a csoportban dolgozó munkaállomások között az egyszerű „drag and drop” interfésszel – akár a távoli betekintés közben is.

A könyvtárak automatikusan szinkronizálhatók két munkaállomáson, és az engedélyezett fájl típusok szerkeszthetők. A NetSupport Manager az intelligens „delta file transfer” funkciót használja, mellyel csökken az adatátviteli idő: mikor felülírunk egy már létező fájlt, ellenőrzi a fájl részleteit, és csak az az adat kerül áttöltésre, mely megváltozott.

A fájlok áthelyezése az egyik gépről a másikra hasznos lehet, melyre a NetSupport Manager igazi megoldást nyújt: a „file distribution” funkcióban egyetlen gépről akár több másikra is tud másolni egy lépésben.

A kezelő fájlokat vagy könyvtárakat is mozgathat a saját gépéről több másik felhasználó gépére párhuzamosan, különösebb erőfeszítés nélkül. Ezt a megoldást használva a fájlok megosztásra kerülhetnek minden csatlakozó kliens gépére, vagy kiválasztott gépekre, esetleg előre meghatározott csoport részére. A fájlok szintén gyorsan áttehetők az asztalra vagy a dokumentumok könyvtárba.

A NetSupport Manager legutóbbi, 12-es verziója rendelkezik „élő mappák” funkcióval. Amikor érzékeli a fájl átvitelt egy távoli gépre, minden elérhető mappa útvonalát megmutatja az átviteli nézet tetején kilistázva, a könnyebb kiválasztás érdekében.

Ikon - Távoli leltár és rendszerinformációk Távoli leltár és rendszerinformációk

Távoli leltár és rendszerinformációk

A kezelő könnyen hozzájuthat az ellenőrzött gépekben lévő hardverek és a telepített szoftverek információihoz a NetSupport Control segítségével.

A NetSupport Manager több, mint 80 féle adatot és információt gyűjt össze kifejezetten a hadver vagy a futási környezet kapcsán minden gépről. Ezen túlmenően egy teljes szoftver leltárt is biztosít a pillanatnyilag telepített alkalmazásokról, valamint az operációs rendszer javításokról.

További funkciója a távoli támogatás és diagnosztika: a kezelő távolról is megtekintheti, biztonsági engedélyekkel láthatja el, irányíthatja az alkalmazásokat a memóriában, futó folyamatokban és a pillanatnyilag telepített szolgáltatásokban.

Ikon - Kapcsolat Kapcsolat

Kapcsolat

A távvezérlési termékek alapvetően a rugalmasságra támaszkodnak a végfelhasználói eszközök megtalálása és csatlakoztatása terén.

A NetSupport Managert úgy tervezték, hogy LAN, WAN vagy internet hálózaton keresztül is működjön, támogassa mind a TCP/IP és a HTTP kommunikációt (még a régi, IPX és NetBIOS rendszer esetén is).

Az egyedi „gateway” (átjáró) modul biztosítja az interneten keresztüli biztonságos kapcsolódást anélkül, hogy szükség lenne egy harmadik fél által működtetett közbenső szolgáltatásra.

Az új „PIN Connect” lehetőség gyors kapcsolódást biztosít a felhasználók között egy egyszerű, összeillő kód-párossal. A NetSupport Manager „always available” (mindig elérhető) szolgáltatása segítségével a számítógépet a rendszergazda távolról bármikor be- és kikapcsolhatja a „wake on LAN” funkcióval, és Intel vPro rendszer esetén akár a BIOS szinten is kezelheti.

Ikon - Földrajzi elhelyezkedés Földrajzi elhelyezkedés

Földrajzi elhelyezkedés

Újdonság a NetSupport Manager 12-ben egy egyszerű, de rugalmas szolgáltatás, melynek célja, hogy a távoli eszközök csoportosítása még könnyebb és a cég számára hasznosabb legyen.

Amikor egy felhasználó bejelentkezik egy, a rendszerbe kötött számítógépre, ha lehetséges, az eszköz helyét kikalkulálja a külső információk alapján. Ezek az információk lehetővé teszik a NetSupport Manager számára, hogy meghatározza a hozzávetőleges helyét minden ellenőrzött eszköznek, megmutatva a várost, az országot (zászlóval) a „Control” (vezérlő) alkalmazásban. Az eszközök automatikusan csoportosításra kerülnek az ország szerint az egyszerűbb kezelhetőség érdekében.

A szolgáltatás ki- és bekapcsolható mind az vezérlő (Control), mind a kliens oldalról, vagy egyszerűen kezelhető a „Group Policy” (csoportkezelés) funkcióval.

Ikon - Csevegés, üzenetek, segítség igények és szóbeli támogatás Csevegés, üzenetek, segítség igények és szóbeli támogatás

Csevegés, üzenetek, segítség igények és szóbeli támogatás

A NetSupport Manager-ben a kezelő kétirányú csevegést folytathat bármelyik kiválasztott felhasználóval akár írásban, akár szóban (audio mode).

Ha a csevegésben részt vevő partner nem válaszol, egy hangjelzéses figyelmeztetés küldhető a munkaállomására.

A csevegés tartalma átküldhető a később csatlakozók részére a „send discussion history” (beszélgetéstörténet küldése) funkcióval, és természetesen le is tárolható a későbbi visszakereshetőség érdekében

A kezelő szintén küldhet írásos alapú üzenetet egy vagy több kiválasztott gépre, vagy megoszthatja minden géppel a hálózaton belül – ideális arra, hogy figyelmeztessük felhasználóinkat például egy közelgő szerver leállításra és hasonlókra.

A NetSupport Manager kiterjesztett audio szolgáltatásai lehetőséget adnak az egyirányú beszélgetésre, belehallgatásra vagy teljes kétirányú szóbeli beszélgetésre (a távirányítási munkameneten belül vagy azon kívül).

Az audio támogatás elérhető LAN/WAN és internet alapú kommunikáción át is.

A végfelhasználók közvetlenül a kezelő gépére csatlakozva igényelhetnek segítséget, amikor szükségük van rá. A „segítség-igény” elküldhető az összes NetSupport kezelőnek, vagy közvetlenül csak a felhasználó részére kijelölt kezelőnek.

Ikon - Rugalmasság Rugalmasság

Rugalmasság

A NetSupport Manager rengeteg olyan szolgáltatást tartalmaz, melyekkel a távoli segítségnyújtás nagyon egyszerűen és rugalmasan megoldható. Csak néhány ezekből: távoli vágólap, távoli nyomtató átirányítás, teljes ütemezési és üzemeltetési feladat automatizálás, hálózati telepítési eszközök, alkalmazások távoli indítása, távoli parancssor kezelés, registry szerkesztés és még sok más.

Ikon - Biztonság mindenek felett Biztonság mindenek felett

Biztonság mindenek felett

A NetSupport Manager az elmúlt 20 év tapasztalatainak segítségével a legbiztonságosabb távoli elérést biztosítja. A legújabb, 12-es verzióban tovább bővítették a biztonsági opciókat a tevékenység naplózásában, a felhasználói visszacsatolások 256-bites titkosításával, smart kártya támogatással, AD integrációval és még sok mással.

A NetSupport Managert világszerte sok katonai és gazdasági intézmény választotta már rendszergazdai feladatai ellátására.

Ikon - Integráció Integráció

A NetSupport Managert úgy tervezték, hogy önálló szoftverként üzemeljen, vagy akár fontos új elemként integrálódjon egy már meglévő rendszerbe. Ezt szem előtt tartva, a NetSupport parancssori felületet is kínál, ezzel a csatlakozási eszközzel biztosítva a futási környezettől (platformtól) független hozzáférést, és az eszköz közvetlen elérését és használatát.

Kapcsolat