IT Rendszerüzemeltetés
IT kereskedelem
NetSupport szoftverek
ACTUAL Ügyviteli Rendszer
KRONET Internet

NetSupport School - főbb szolgáltatások

Az alábbi információk betekintést nyújtanak a NetSupport School legfontosabb tulajdonságaiba. A teljes funkciólistát a szoftver angol nyelvű honlapján tekintheti meg.

Távirányítás

A Tanár bármelyik Diák képernyőjét megfigyelheti, megmutathatja a többieknek, vagy átveheti a vezérlést a Diák billentyűzete és egere felett, az alkalmazott számítógépek színmélységétől, felbontásától, operációs rendszerétől és a hálózati protokolltól függetlenül.

Felügyelő üzemmód

A Tanár Felügyelő üzemmódban folyamatosan követheti a diákok munkáját. Nagy létszámú, 30 fő fölötti osztály esetében azonban nehéz a kis képeken részleteiben követni egy-egy Diák tevékenységét. Az új "auto zoom" funkció segítségével elegendő a Tanárnak az egerével ráállnia az adott Diák miniatűr képernyő képére, a képernyő-tartalom azonnal többszörös méretben válik láthatóvá.

Több diák egyidejű felügyelete

A Multi-Scan funkcióval ciklikusan frissítve figyelemmel kísérheti az összes bekapcsolt Diák számítógép képernyőjét, vagy egy időben legfeljebb 16 Diák munkáját követheti egyszerre, egy előre megadott idő-intervallumban frissítve a képet.

Ablakok átméretezése

Egy diák képernyőjének megfigyelésekor a Tanár pontosan a diák képernyőjének másolatát látja. Néha azonban a számítógépek képernyőjének felbontása eltérő. A "Scale to fit" - Méretezze úgy, hogy elférjen opció alkalmazásával elérhető, hogy a rendszer a Diákok képernyőtartalmát úgy méretezze át, hogy az a Tanár képernyőjén egyszerre megjeleníthető legyen.

Képernyő-mentés

Egy Diák adott pillanatban látható képernyőképét lemásolhatja és fájlba mentheti, ami a jövőben tetszés szerint felhasználható. Ezzel együtt tárolásra kerül a számítógép neve, a bejelentkezett felhasználó, a készítés dátuma és időpontja is.

Bemutatás funkció

Megjeleníti a Tanár képernyőjét a Diákok számítógépén a tantermi számítógép hálózaton keresztül. Ezzel valós idejű számítógépes oktatást tud megvalósítani anélkül, hogy videó osztót vagy más hardver eszközt kellene megvásárolnia.

Ezen túlmenően a Csoportos bemutatás (Broadcast show) funkció jelentősen javítja a bemutatás színvonalát azon esetekben, amikor egy diák képernyőjét kell a többiek számára bemutatni.

Bemutató üzemmódban a Tanár saját gépén is megtilthatja a nem kívánt Internet oldalak elérését, ezzel megakadályozható, hogy véletlenül olyan Web oldalakat mutasson meg a diákoknak, amiket nem akart.

Videó megjelenítése

A videó megjelenítése funkció kiválasztásával a Tanár le tud játszani egy filmet (videót, DVD részletet) bármely kiválasztott Diák, vagy diák csoport képernyőjén. A Diák képernyőjének háttere a lejátszás idejére elsötétül, a kezelőszervek nem működnek annak érdekében, hogy a Diákok minden figyelmüket a filmre koncentrálhassák.

Diák képernyők elsötétítése

Ha biztosan el akarja érni, hogy a Diákok Önre nézzenek és ne a képernyőjükre, akkor egyszerűen használja a Figyelem - "Attention" - nyomógombot, amivel el tudja sötétíteni a képernyőjüket. Egyidejűleg a Diákok billentyűzetét és egerét is le tudja tiltani.

Ki-bekapcsolás

A NetSupport szoftvert használhatja a Diák számítógépek be- és kikapcsolására a tantermi hálózaton keresztül, ha a munkaállomások hardver és szoftver konfigurációja támogatja ezt a funkciót.

Jegyzetkészítés

Show (Bemutatás), View (Megfigyelés) és Exhibit (egyik diák képernyőjének bemutatása egy másik diáknak) üzemmódokban a Tanár egyszerű eszközökkel jegyzeteket és kiemelést helyezhet el a képen a prezentáció hatékonyságának, érthetőségének fokozása érdekében.

Elektronikus tábla

Az NSS egy teljes képernyős elektronikus rajztáblát és gazdag rajzoló eszközkészletet biztosít a Tanár számára, amivel szemlétesebbé tudja tenni magyarázatát a tanulók számára.

A tanárnak lehetősége van a magyarázó rajzok elkészítésére anélkül, hogy azt a diákok látnák, és csak akkor láthatóvá tenni, amikor a rajzolást befejezte.

Csoportos társalgás

Megnyit egy társalgási ablakot, amelyben a Diákok begépelhetik kérdéseiket és megjegyzéseiket, amit a többiek is láthatnak. Ideális megoldás egy diákok közötti "fórum" céljára. A társalgás ideje alatt egy interaktív elektronikus tábla is használható, hogy a résztvevők a mondandójukat rajzzal is kiegészíthessék.

Csoportvezető

Az NSS támogatja a diákokból csoportok kialakítását, ezzel tanár csoportosan megoldandó feladatokat tud kiosztni. Egy diákot csoportvezetőnek kijelölhető, aki a csoporton belül ezután olyan jogokkal rendelkezik, mint a tanár korábban. A kijelölés természetesen bármikor megszüntethető.

Osztálytermi nyomtatók felügyelete

A NetSupport School egy nagy teljesítményű nyomtató felügyeleti komponenssel rendelkezik, amely teljes körűen megoldja az osztálytermi nyomtatók irányítását és ellenőrzését. A diákok nyomtatása letiltható, lapszám korlát adható meg, vagy a nyomtatás csak a Tanár engedélyével végezhető el.

A nyomtató felügyelet az osztály összes nyomtatóját kezelni tudja, megakadályozva a meglévő nyomtatók törlését, módosítását vagy új nyomtató hozzáadását, és összesítő készíthető az osztály nyomtatóhasználatáról.

Üzenetküldő alkalmazások használatának felügyelete

A NetSupport School az első olyan osztálytermi felügyeleti szoftver, amely lehetővé teszi az azonnali üzenetküldő alkalmazások figyelemmel kísérését. A Tanár azonnal látja, ha egy Diák bejelentkezik és csevegést kezdeményez valamelyik általánosan használt üzenetküldő szolgáltatással, és az üzenetek szövegét is elolvashatja.

Az üzenetküldő felügyelet komponens többek között az MSN, az AOL és a Yahoo üzenetküldőket támogatja.

Billentyűzet felügyelet

A NetSupport School valós időben biztosítja a billentyűzet figyelemmel kísérését az alkalmazás felügyelettel összefüggésben. Az új funkció célja, hogy a diákok munkáját és előrehaladását követni lehessen egy engedélyezett alkalmazás futtatása alatt is. Így a tanár nemcsak azt látja, hogy a diákok pl. egy szövegszerkesztőt használnak, hanem azt is, hogy éppen mit gépeltek be, és milyen aktivitást fejtenek ki.

A billentyűzet felügyelet funkció a diákok internetes fórumokon vagy a keresőkben végzett tevékenységét is követi.

Eszközök felügyelete

A NetSupport School megakadályozza, hogy a osztály tanulói a pendrive, CD/DVD lemez adataihoz hozzáférhessenek, adatokat másolhassanak be a számítógépre, vagy adatot írhassanak ki ezekre, ill. engedélyezhető, hogy a Diákok ezeket az eszközöket olvasásra korlátozás nélkül használhassák.

Emellett egy lépésben tiltható vagy engedélyezhető az audióeszközközök használata a diákok számítógépein, ami különösen hasznos funkció lehet egy 30 gépes zajos osztályteremben.

Új Diák Információs sor

Az új diák információs sor minden tanuló-számítógép képernyőjének felső sorában jelenik meg. Beállítható, hogy a sor mindig látható legyen vagy automatikusan elrejtve maradjon.

Az információs sor tájékoztatást ad a diák számára az aktuális feladatról, a hátralévő időről, a számára hozzáférhető Web oldalakról és alkalmazásokról, az üzenetküldő és a billentyűzet felügyelet állapotáról és a gyors segítségkérés lehetőségéről

Azt, hogy a diákok miről kapjanak tájékoztatást az Információs sorban, a Tanár tudja beállítani.

Szoftver-alkalmazás beállító modul

A modul a diákok felhasználói szoftver használatának engedélyezését és tiltását biztosítja. Láthatók az aktív és háttérben futó alkalmazások, minden diák neve mellett megjelenik a gépén futó aktuális alkalmazás ikonja. Az engedélyezett és tiltott alkalmazások beállításához egyszerűen húzza rá azt az egérrel az engedélyezett (Approved) vagy tiltott (Restricted) listára.

Az adott alkalmazás a kijelölt diákok vagy az osztály minden számítógépén elindítható. A diákok óra alatti szoftver használatának statisztikája szintén rögzítésre kerül. Az egész osztályra érvényes szoftver tiltási lista emellett diákonként is bővíthető.

Programok indítása

Egy egyszerű utasítással el tud indítani szoftver alkalmazásokat a diákok számítógépén közvetlenül a NetSupport vezérlő programból.

Fájl terjesztés

Fájlokat és adatokat másolhat át a Tanár a számítógépéről egyidejűleg több diák munkaállomására minimális energiával néhány billentyű leütésével.

Fájl átvitel

Fájlok átvitele és kezelése egy-egy munkaállomás között az "áthúzásos" technika alkalmazásával.

Internet beállító modul

Az engedélyezett és tiltott WEB oldalak beállításához egyszerűen húzza rá az egérrel az URL-t az engedélyezett (Approved) vagy tiltott (Restricted) listára, vagy használja a Miniatűrök nézetet a WEB lapok kiválasztásához. Készítsen egy helyi HTML oldalt, és ezt jelenítse meg, ha a tanuló egy nem megengedett URL-t próbál betölteni.

A Tanár emellett megnyithat egy WEB lapot minden Diák munkaállomáson. A Diákok óra alatti internet látogatási statisztikája szintén rögzítésre kerül. Az Internet használat blokkolása (Block all internet access) funkcióval minden Internet tevékenységet le tud tiltani.

Az új NetSupport School egy "Internet Safe Search" - Biztonságos internet kereső szolgáltatással bővült. A szolgáltatás kiterjeszti a beállított engedélyezett és tiltott URL-ek érvényességét a keresőkre is, a diák számítógépek személyes beállításaitól függetlenül.

Óra terv

Lehetővé teszi teljesen automatizált, előre definiált tanóra tervek készítését.

Az óra tervet a Tanár egyszerűen a tervező képernyőn, a jobb oldalon megjelenő választék-lista elemeinek a kijelölésével és az egyes elemekhez időtartam hozzárendelésével tudja elkészíteni.

Óra közben a Tanári konzolon egy csúszka jelzi az idő előrehaladását, és mutatja a Tanárnak az aktuális tevékenységet a hátralévő idővel.

Óra időzítő

Az óra alatt a hátralévő idő állandóan megjelenik a Tanár képernyőjén, az óra elején zöld, később narancs, az óra vége felé közeledve piros színű számokkal.

Az időzítő modul speciális figyelmeztető funkciókkal is kiegészíthető, ezzel például időben kiíratható a "10 perc múlva vége az órának, mentsd el a szöveget most" üzenet.

Osztály-varázsló

Egyszerű felületet biztosít a Tanár részére egy tantárgy elemeinek és a jellemzőinek megadására. A megvalósítható funkciók teljes köre könnyen begépelhető ill. kiválasztható egy egyszerű input dialógussal.

Osztály napló

Miután a tanár kitöltötte az "Osztály adatai" képernyőn a Tanár neve, Óra címe és Tanterem száma/neve adatokat, kiválaszthat további információkat, amelyeket a tanulóknak a bejelentkezéskor ki kell tölteni, mint pl. a Vezetéknév, Keresztnév, Osztály neve, Diák azonosítója. Két további, tetszés szerint felhasználható adatmező is rendelkezésre áll az adatmegadáshoz.

Az osztálynapló a diákok adatainak alapján menthető vagy nyomtatható több, különböző formátumban.

Ülésrend

Lehetővé teszi, hogy a Tanár rögzítse az osztály ülésrendjét, és megjelenítse, hogy melyik diák melyik számítógép előtt ül.

Teszt-vizsgáztató modul

Az NSS teljes értékű Teszt tervező és végrehajtó modult is tartalmaz, melynek segítségével a Tanár megtervezheti és testre szabhatja kérdéseit és a válasz lehetőségeket.

A kérdések között szöveg, kép, hang és videó is szerepelhet. Miután a Diákok a tesztet kitöltötték, az eredmény azonnal megjelenik, összesítésre kerül és diákonként fájlba menthető.

Lehetőség van az osztályok közötti adatcserére is, az egyes kérdések exportálhatók, importálhatók.

Ezután lehetővé válik a tanárok számára, hogy az elkészített vizsga-anyagokat egy online rendszerben megoszthassák egymás között az egész világon.

Azonnali felmérés

Az azonnali felmérés gyors ellenőrzési lehetőséget biztosít a tanárnak, hogy a tanulók megértették-e a tananyagot.

Állítsa össze és tegye fel kérdéseit a Diákoknak a válasz-lehetőségekkel együtt. A felmérés kérdései azonnal minden Diák képernyőjén olvashatóvá válnak, és a kérdésekre adott válaszok eredménye valós időben megjelenik a Tanár képernyőjén.

Lehetőség van a kérdések mentésére is a későbbi felhasználás céljából.

Vezeték nélküli támogatás

A vezeték nélküli hálózaton a Diákok laptop számítógépei ezután tetszőleges LAN és WAN hálózaton keresztül felkapcsolódhatnak bármelyik osztály (Tanár) alhálójára a saját IP címüktől és alhálózatuktól függetlenül.

Windows 10

A NetSupport School teljes körűen támogatja a Windows 10-et és az ezt megelőző operációs rendszereket.

Felhasználói üzenetek létrehozása

A NetSupport School lehetővé teszi felhasználói üzenetek készítését és tárolását a Tanár gépén, amelyek az előre meghatározott feltételek teljesülésekor megjeleníthetők.

Indítási beállítások

Induláskor a következő alapbeállítások választhatók ki:

  • Internet figyelés - nincs tiltás, csak az engedélyezett oldalak látogathatók vagy a teljes Internet hozzáférés tiltása.
  • Alkalmazás figyelés - nincs tiltás, csak az engedélyezett alkalmazások indíthatók vagy csak a tiltott alkalmazások nem indíthatók.
  • Nyomtatás felügyelet - szabad nyomtatni, nyomtatás felfüggesztve vagy nyomtatás tiltva.
  • Üzenetkezelők használata - figyelés kikapcsolva, figyelés bekapcsolva vagy használat tiltása.
  • Eszköz felügyelet - nincs, Az összes CD/DVD/USB hozzáférés blokkolva, a CD/DVD/USB eszközök csak olvashatók, a CD/DVD/USB eszközökről program nem indítható.
  • Billentyűzet felügyelet - aktív vagy inaktív

Valós idejű audió megfigyelés

Az oktatónak lehetősége van egyszerre, egy képernyőn valamennyi audió használatát figyelemmel kísérni.

A funkció nagy mértékben segíti a nyelvi laborok munkáját. A diák gépek ikonján kis piktogram jelzi, ha a gép audió rendszere, a hangszóró, fejhallgató, vagy a mikrofon használatban van. Az oktató belehallgathat, ha a diák a mikrofonba beszél, és például a nyelvoktatás során javíthatja a kiejtését. Az audió kapcsolat a kiválasztott diákkal kétirányú beszélgetést tesz lehetővé, ami nem zavarja a többi diákot. A tanár rögzítheti a diák gép hangszóróján, vagy a fejhallgatóban hallható hangokat, és a felvétel később visszahallgatható, a többi diák számára lejátszható.

Kapcsolat