IT Rendszerüzemeltetés
IT kereskedelem
NetSupport szoftverek
ACTUAL Ügyviteli Rendszer
KRONET Internet

NetSupport School - Tesztkészítő modul

Teszt kérdések, és a kérdésekből összeállított vizsgák tervezésére szolgál multimédiás támogatással. A vizsgakérdések a szöveges információkon túlmenően hang-, kép- és videó anyagokkal is kiegészíthetők, ezeket a diákok a vizsga alatt megnézhetik, meghallgathatják.

A kérdések és a belőlük összeállított vizsgák archiválhatók, újra felhasználhatók.

A tanár kérdésenként megadhatja a pontszámot, és meghatározhatja, hogy az elérhető maximális pontszám hány százalékát kell teljesíteni egy-egy osztályzat eléréséhez.

A modul végig vezet a vizsgáztatás teljes folyamatán, összegzi az eredményeket, a tanár a vizsga alatt a saját monitorján diákonként és összesítve is követheti a vizsga menetét és dokumentálhatja ill. archiválhatja az eredményeket.

A demó verzió indításakor az admin / admin felhasználói név / jelszó párral lehet bejelentkezni.

Kérdés típusok

A NetSupport School egyszerű "varázsló" típusú eszközt biztosít minden kérdés-típus létrehozására.

 • Választás a megadott lehetőségek közül
  Ki kell választani a helyes választ a felsorolt max. 4 lehetőség közül. A választásban segítségként hanganyagok vagy média klipek is lejátszhatók.
 • Szöveg beszúrása húzással
  Ki kell egészíteni a kérdésben megfogalmazott mondatot egy, a felsoroltak közöl kiválasztott szóval vagy kifejezéssel. A megoldásként kiválasztott szöveg egyszerűen "behúzható" az egérrel a kijelölt helyére.
 • Kép kiválasztása húzással
  Ki kell választani a megadott kérdéshez a rendelkezésre álló képek közül a megfelelőt. A megoldásként kiválasztott lép egyszerűen "behúzható" az egérrel a kijelölt helyére.
 • Legördülő menü
  A diák max. négy kérdést kap. Minden kérdés mellett egy legördíthető menü található max. hat lehetséges válasszal, amelyek közül ki kell választani a megfelelőt.
 • Címkével megjelölés
  A diák egy képet vagy diagramot lát. A feladat a kép egyes kiemelt részeinek és a hozzá tartozó szövegek párosítása, a megoldások között felsoroltak közül a megfelelő kiválasztásával.
 • Igen/nem választás
  A diák egy állítást lát. Azt kell eldöntenie, hogy ez az állítás igaz vagy hamis.
 • Többszörös igen/nem választás
  A diák több, max. négy állítást lát. Azt kell eldöntenie, hogy ezek közül melyik igaz vagy hamis.
 • Válaszok rendezése
  A diák egy kérdést és rá adható max. négy választ látja. Feladata ez esetben nem a helyes válasz kiválasztása, hanem a válaszok megfelelő sorrendbe rendezése.

A Kérdésekkel kapcsolatos egyéb beállítási lehetőségek

Megfigyelő mód

Minden kérdésre beállítható, hogy a kérdés megválaszolása Megfigyelő módban (Observation mode) és / vagy Önálló válaszadással (Manual mode) történjen.

Megfigyelő módban a diáknak először meg kell ismernie egy előzetesen feltöltött multimédiás anyagot (kép-, videó- vagy hang fájl-t), ezután a válaszadás közben már nincs lehetősége az anyagot újból megnézni, a választ emlékezetből kell megadnia.

Önálló válaszadást megjelölve a diáknak nem jelennek meg a válasz-lehetőségek, a kérdésre adott választ tehát nem a lehetőségek közül kiválasztva, hanem tudása alapján, önállóan kell megadnia.

Vizsga osztályzatok

A tanár kialakíthat egy osztályzási feltétel-rendszert, amely alapján a vizsgáztató rendszer automatikusan kiértékeli a kitöltött vizsgalapokat. Az alábbi képernyő erre mutat egy mintát.

Kérdések pontszáma

Minden kérdéshez egy pontszám rendelhető a vizsga szerkesztő modulban, amikor a Tanár az adott kérdést az aktuális vizsgához kiválasztja a mellékelt képernyő szerint.

Teszt vizsga szerkesztése

A NetSupport School eszközeivel a tanár percek alatt tud strukturált, teljes funkcionalitású teszt vizsgát létrehozni. A teszt kérdések ezután minden diák gépére azonnal telepíthetők, és a teszt kitöltése minden diáknál egyszerre indítható. Munka közben a tanár diákonként és összesítve is figyelheti a megoldás menetét és eredményét.

A tanárok a létrehozott kérdéseket könnyen átadhatják egymásnak az export/import funkció segítségével, ezáltal tantárgyankét komplett iskolai vizsga-kérdés könyvtárak hozhatók létre. A vizsga összeállítása ezután egyszerűen a kérdések kiválasztásából áll, kiegészítve a megfelelő leírással és időkorláttal.

A rendelkezésre álló kérdések könnyen áttekinthetők, egyszerűen kiválasztatók egy új teszt összeállítása során, akár egy-egy kérdés, akár a vizsga egésze könnyen ellenőrizhető.

Vizsgáztatás

A vizsga alatt a diák egy egyszerű és világos szerkezetű képernyőt lát, amely lehetővé teszi számára, hogy tetszőleges sorrendben oldja meg a feladatokat, könnyen megnézhesse a rendelkezésre álló multimédiás információkat, miközben a hátralévő idő folyamatosan látható a képernyőjén.

Vizsga közben a tanár összesítve és diákonként is követheti az előrehaladást, láthatja, hogy melyik diák melyik kérdéssel foglalkozik éppen, melyiket oldotta már meg, melyiket helyesen, és esetleg melyiket rosszul.

Miután a diákok az előre megadott időn belül teljesítették a vizsgát, a NetSupport School kiértékeli a megoldásokat, diákonként automatikusan fájlba menti, és a tanár gépén összesíti az eredményeket.

A tanár a vizsga eredményét az egész osztályra összesítve, és diákonként is megnézheti, kinyomtathatja és elmentheti.

A vizsga eredménye a képernyőn

A diákok a vizsga eredményét kétféleképpen is megnézhetik. Az első esetben a teljes kérdés-sorozatot áttekinthetik az általuk megjelölt ill. a helyes válaszokkal együtt, kiemelve a hibás megoldásokat, másrészt egy pontozásos összesítő lap is elkészíthető, amelyben megjelenik, hogy a diák melyik kérdésre hány pontot kapott ill. melyik kérdésnél hány pontot vesztett.

Kapcsolat