IT Rendszerüzemeltetés
IT kereskedelem
NetSupport szoftverek
ACTUAL Ügyviteli Rendszer
Táviroda
KRONET Internet

Hogyan kell kiszámítani a megvásárolandó licencek számát a különféle NetSupport szoftvereknél?

A NetSupport licenc szerződése a következőképpen fogalmaz: "Önnek minden munkaállomásra meg kell vásárolnia a licencet, amelyre a szoftvert installálja vagy amelyen használja".

A NetSupport szoftvereknek ugyanakkor több komponensük is létezik, a NetSupport Managernek a Control és a Client, a NetSupport School-nak a Tutor és a Client, a NetSupport DNA-nak pedig a Server, a Console és a Client komponense is felinstallálható esetenként akár ugyanarra a gépre is.

A licenc szerződés megfogalmazásából következik, hogy a licenc-számításnál nem az installált szoftver komponensek számát kell figyelembe venni, hanem csak azoknak a gépeknek a számát, amelyekre bármelyik NetSupport szoftver komponenst telepítették, vagy telepíteni szándékoznak. A licenc-ár tehát nem függ attól, hogy melyik komponens van a gépre telepítve, eltérően más szoftver fejlesztők gyakorlatától.

A NetSupport School a NetSupport Manager oktatási környezetbe átalakított változatának is tekinthető, ezért az NS Manager licencével az NS School is jogszerűen használható - annyi munkaállomásom, ahányra a licenc azt megengedi.

A NetSupport DNA licence 6 különféle csomagban vásárolható meg, amelyek közül a 3. és a 6. csomag tartalmazza a NetSupport Manager teljes verzióját.

A DNA Helpdesk árazása fentiektől eltérően történik, mivel az internet alapú, browser-ben futó alkalmazás, és ezáltal nem szükséges a kliens gépekre semmilyen szoftvert telepíteni.